Azərbaycanda müxtəlif onlayn platformalardan istifadə etməyə başlamazdan əvvəl onların hesab təhlükəsizliyi imkanlarını müqayisə edirəm. Mənim üçün güclü parol tələbləri, əlavə təsdiqləmə üsulları, yeni cihazdan giriş zamanı bildirişlər və istifadəçinin əvvəlki sessiyaları bağlamaq imkanı vacibdir. Həmçinin hesabla bağlı şübhəli fəaliyyət aşkar edildikdə platformanın istifadəçiyə hansı xəbərdarlıqları təqdim etməsi barədə məlumat axtarıram. Bu funksiyaları necə düzgün qiymətləndirmək olar?
9 Views

Bəzən günün sonunda insanın fikrini dağıtmaq üçün çox şeyə ehtiyacı olmur. Bir fincan çay, telefon və sakit bir axşam kifayətdir. Mən belə vaxtlarda internetdə müxtəlif rəqəmsal səhifələrə baxıram, amma həddindən artıq qarışıq platformalarda çox qalmıram. Azərbaycan istifadəçiləri üçün seçimləri nəzərdən keçirərkən ünvanını da ayrıca yoxlamaq mümkündür. Məncə, burada maraqlı olan əsas məqam səhifənin ümumi quruluşudur: bölmələr arasında keçid etmək rahatdır və nə axtardığını anlayan istifadəçi çox vaxt itirmir. Mən reklamda yazılan uzun vədlərdən daha çox belə detallara fikir verirəm. Çünki real istifadə zamanı məhz bunlar özünü göstərir. Bir dəfə çox təriflənən bir səhifəyə girdim, amma ilk dəqiqədə o qədər əlavə bildiriş çıxdı ki, nə üçün daxil olduğumu unutdum. :)) Ona görə sadəlik mənim üçün həqiqətən üstünlükdür. Azərbaycan dilində təqdim olunan məlumatlar da yerli auditoriya üçün əlavə rahatlıq yarada bilər. Təbii ki, hər kəsin seçimi fərqlidir və mən bunu universal variant kimi göstərmirəm. Sadəcə yeni rəqəmsal platforma axtaranların müqayisə edə biləcəyi səhifələrdən biri kimi qeyd etmək olar.